Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Γυάλισμα αλουμινίου - Πως να κάνετε νίκελ μόνοι σας !

Γυάλισμα αλουμινίου


Γιατί να ξοδέψεις πολλά χρήματα για να γυαλίσεις κάτι πάνω στο μηχανάκι σου όταν μπορείς να κάνεις γυάλισμα αλουμινίου μόνος σου ? Σε αυτό το άρθρο θα δείτε πως ο καθένας  μας μπορεί να κάνει γυάλισμα αλουμινίου  και να δώσει μια " Λάμψη " στο μηχανάκι του η οτιδήποτα άλλο θέλει να γυαλίσει πέρα από το παπί. Η διαδικασία του γυαλίσματος είναι πολύ απλή και με πάρα πολύ μικρό κόστος ...
Τι θα χρειαστούμε για να αρχίσουμε το γυάλισμα ...

● Ένα τρυπάνι
● Μια πανόβουρτσα
● Διάφορα γυαλόχαρτα νερού ( P400 / P600 / P1000 / P2000 )

Όλα τα υλικά για γυάλισμα μπορείτε να τα παραγγείλετε από το κατάστημα Ραπτόπουλος σε πολύ καλή τιμή που δεν υπερβαίνει τα 15 ευρό ...

Αν αυτά που θέλετε να γυαλίσετε είναι σίδερα η ανοξείδωτα θα πρεπεί να αγοράσετε και το αντίστοιχο σαπούνι για γυάλισμα το οποίο είναι για αυτού του είδους τα μέταλλα.



Ωραία , τώρα που έχετε όλα τα απαραίτητα μπορούμε να ξεκινήσουμε το γυάλισμα ...

1. Τρίβουμε το αντικείμενο που θέλουμε να γυαλίσουμε με τα γυαλόχαρτα νερού , αρχίζοντας με το πιο μικρό νούμερο ( P400 ) μετά με το P600 κτλπ έτσι ώστε να γίνει πιο λείο και γυαλιστέρο για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα .

* Αν έχει πάνω κάποιο βερνίκη ή μπογιά , πρέπει πρώτα να το περάσετε με διαβρωτικό.

2. Τοποθετούμε τη πανόβουρτσα στο τρυπάνι και τη περνάμε με υψηλές στροφές πάνω από το σαπούνι για 2-3 δευτερόλεπτα .

3. Περνάμε τη βούρτσα πάνω απο το αντικείμενο που θέλουμε να γυαλίσουμε με υψηλές στροφές σιγά σιγά για 2 χέρια , αν βλέπουμε πως τρίβουμε και έχει σταματήσει να γυαλίζει ξανάπερνάμε τη πανόβουρτσα πάνω από το σαπούνι .


















Αυτή είναι λοιπόν η διαδικασία , πάρα πολύ απλή και σχεδόν δωρεάν !
Αγοράσε και εσύ τα υλικά για γυάλισμα από τα καταστήματα Ραπτόπουλος , δανείσου ένα τρυπάνι ( Εάν δεν έχεις ήδη ) και άρχισε να γυαλίζεις και εσύ το μηχανάκι σου !


Τέλος , μετά από λίγο καιρό μπορείτε να περνάτε με μια αλοιφή γυαλίσματος με ένα πανί για να είναι όπως ακριβώς τη πρώτη μέρα που τα γυαλίσατε ! Η αλοιφή γυαλίσματος είναι ΑΥΤΗ !

Καλό γυάλισμα!!!

Δείτε επίσης πως να βάλετε διπλή δισκόπλακα ...
http://mhxanaki.blogspot.gr/2013/07/yamaha-f1zr.html